Thursday 9 January 2014

Gebakken aardappelen met ganzenvoet


Ingrediënten

500g gekookte (vastkokend) aardappelen, in blokjes
500g vers geplukt ganzenvoet, zonder steeltjes en afgespoed (of spinazie, postelein, vogelmuur...)
1 volle theelepel currypoeder van jouw voorkeur (mijn lievelings is op dit moment een mangocurry poeder uit Delhaize) - ofwel Ras-el-Hanout
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel karwijzaden
1 theelepel nigelazaden (optioneel)
3 eetlepels kokosroom of kokosmelk (of andere room-achtige ingredient dat je toch thuis hebt)
1 eetlepel citroensap
zout & cayenne peper



Doe maar een klein beetje olijfolie op een bakpan en stoof de ganzenvoet blaadjes op een 3-tal minuten (of tot dat ze zacht zijn) met de karwijzaden en de nigelazaden. Voeg maar de aardappelblokjes toe met de kokosroom, de currypoeder en de gedroogde munt. Roer goed en laat nog eventjes samen pruttelen 1 of 2 minuten. Zet het vuur af en voeg de citroensap. Breng op smaak met zout en peper.



Dit recept is maar een simpel voorbeeld van hoe gemakkelijk het kan zijn om te koken met waardevolle bladgroenten dat men gewoon zomaar kan vinden op een verlaten veld of die spontaan groeit op zijn/haar tuin. De ganzenvoet mag gerust vervangen worden door een andere bladgroenten, natuurlijk. In de winter is er veel postelein en vogelmuur te vinden die ook heerlijk kunnen smaken op deze manier.




No comments:

Post a Comment